Bulgarian / БългарскиEnglish / Английски

Посетете още:


Официален сайт на Община Сливен
Гледай на живо

Интервюта с участници във фестивала


.

През първия ден от своето пребиваване в Сливен и в България представители от гостуващите състави със своите ръководители участваха във фестивално студио, което беше излъчено по местната телевизия. Гостите споделиха първите си впечатления от нашия град, представиха своите страни и състави като пожелаха на всички успешно представяне в концертните изяви. Някои от участниците доста се притесниха от камерите и микрофоните, а други събраха нужната смелост.

Симона Вейкута е на 15 години и идва от Литва – „Ние сме от Литва, от град Каунас, а нашият състав се нарича „Каукутис”. В нашата група се обучаваме около 60 деца, танцуваме, пеем и свирим на различни музикални иструменти. Много се зарадвахме на поканата да дойдем в България и се надявам да прекараме добре.”

Гьокче Гюрсел е също на 15 години и е от Турция – „Аз участвам във фолклорната група на Турската телевизия и радио в Анкара. Надявам се да представя добре своята страна и своя състав, бих искала тук да намеря нови приятели.”

Чиута Козмин е на 12 години и идва от съседна Румъния – „Идвам от Североизточна Румъния, от район Бистрица. Много се радвам че съм тук и се надявам пак да дойда.”

Роберт Йовески е на 13 години и е от Македония – „ Много ми харесва тук. Ще представя своята страна и се надявам да се запозная с много нови приятели.”

Габриша Турчинска е от Полша, на 13 години – „Поздравявам всички участници във фестивала и им желая добро представяне.”